-->

Er moet Delphine Boël absoluut iets van het hart: “Gewoonweg onaanvaardbaar”

Er moet Delphine Boël absoluut iets van het hart: “Gewoonweg onaanvaardbaar”
Woensdag 4 December 2019 - 11:00   I   Foto: Photonews   I  Bron: Humo  I  

Delphine Boël heeft ontdekt dat haar elfjarige zoon Oscar op een internationale zwarte lijst van de banksector staat, zo zegt ze in Humo.

De vermeende buitenechtelijke dochter van koning Albert II en haar man Jim O’Hare kwamen tot deze conclusie toen ze een rekening wilden openen voor Oscar bij een Belgische bank. "We wilden hem leren hoe hij zijn zakgeld, 11 euro per maand, op een verantwoorde manier kon beheren”, zegt ze.

“We spraken niet om ingewikkelde financiële transacties, maar toen de bankbediende de rekening wilde aanmaken, viel haar mond open van verbazing. En dan liet ze ons haar scherm zien: politically exposed person. Hoog risico."

Misdadigster

“Ik ben geen misdadigster”, aldus Boël. “Ik én mijn kinderen hebben recht op een identiteit. Als ze aan mijn dierbaren raken, mag ik mijn kop niet in het zand steken. Zullen mijn kinderen eeuwig achtervolgd worden door die leugens? Dat is gewoonweg onaanvaardbaar."

Boël slaagde er uiteindelijk toch in een rekening te openen voor haar zoon. “Gelukkig hebben we een uitstekende relatie met onze bank”, zegt ze nog.

TAGS  I  Delphine Boël  I  Albert II  I  n365