Woensdag 6 Februari 2019 - 11:02   I   door Timothy Collard

Kwade Marc Coucke haalt zwaar uit: "Het zijn leugens"

Het wordt maar niet rustig bij RSC Anderlecht. Woensdagmorgen maakte Het Nieuwsblad bekend dat Marc Coucke zich belazerd voelt en miljoenen eist van de mensen die hem de aandelen van paars-wit verkochten.

Kwade Marc Coucke haalt zwaar uit:

Coucke zou een schadeclaim naar de verkopers verstuurd hebben en 4 miljoen euro eisen, zo wist Het Nieuwsblad te melden. Die berichtgeving is bij Coucke in het verkeerde keelgat geschoten. Hij haalt op Twitter zwaar uit naar de krant.

"Vier leugens/onwaarheden in één artikel. In de rat race naar primeurs, worden bronnen niet meer gecheckt. Spijtig, een goede pers is ook in voetbal cruciaal en probeer ik maximaal te respecteren", aldus Coucke.

3 miljoen euro

Niet veel later stuurde Anderlecht ook een officieel statement de wereld in, bij monde van Etienne Davignon, één van de verkopende aandeelhouders. "De aandeelhouders van RSC Anderlecht betreuren het nieuws dat vanochtend in de pers verscheen over het aandelenbezit. Eerst en vooral is er geen sprake van een claim. De verkopende en kopende aandeelhouders bespreken in alle sereniteit de mogelijk niet gekende en/of onvolledige informaties voor de kopers tijdens de verkoop."

"Deze discussies vinden plaats in een constructieve en positieve sfeer. Beide partijen zijn reeds overeengekomen om dit te regelen in een commerciële transactie van ongeveer 3 miljoen euro, waardoor elke mogelijkheid van beroep wordt uitgesloten in de toekomst. In geval van een eventuele correctie van de waardering zal het bedrag door Alychlo aan het RSC Anderlecht worden betaald, waardoor het kapitaal van de club wordt versterkt."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal