Club Brugge krijgt érg belangrijk nieuws in stadiondossier

Club Brugge krijgt érg belangrijk nieuws in stadiondossier
Vrijdag 8 Februari 2019 - 09:59   I  

Club Brugge droomt al járen van een nieuw stadion. Voorzitter Bart Verhaeghe ondernam al verschillende pogingen om de bouw van de nieuwe voetbaltempel te starten, maar stuitte altijd op verzet van enkele grondbezitters.

Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) probeert de dwarsliggende grondbezitters te overtuigen om hun grond te verkopen. "Ik voel dat een compromis mogelijk is", zegt hij in een gesprek met Het Laatste Nieuws. Nog één struikelblok op dit moment: enkel bij Paul Gheysens, de sterke man van Antwerp die drie hectare grond bezit op de site waar Club wil bouwen, blijft het stil.

"Van zij die aan het procederen zijn, heb ik er al een heel aantal persoonlijk gezien", zegt De fauw. "Ik heb het gevoel dat ze bereid zijn om tot een compromis te komen waar iedereen wel bij vaart. Ik kreeg duidelijke signalen dat ze - onder bepaalde voorwaarden natuurlijk - bereid zijn om alle procedures te stoppen."

En wat met Gheysens?

Nu Gheysens nog overtuigen, natuurlijk... "Meneer Gheysens is eigenaar van slechts drie hectare in het hele plan. Dat is een zéér klein deel", merkt De fauw op. "Misschien bestaat de mogelijkheid om een nieuw plan te maken, waarbij we de grenzen wat kunnen verplaatsen, zodat zijn gronden niet meer binnen het gebied liggen. Dan is hij de eigenaar van een eiland daar ergens tussenin."

 

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  sport  I  voetbal