Maandag 6 Januari 2020 - 16:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Sporza  I   door Redactie

Greg Van Avermaet doet erg gewaagde uitspraak: “Mathieu van der Poel eens serieus op zijn plaats zetten”

Greg Van Avermaet doet erg gewaagde uitspraak: “Mathieu van der Poel eens serieus op zijn plaats zetten”

2019 was niet het allerbeste wielerjaar voor Greg Van Avermaet. Achteraf gezien piekte de Olympische kampioen iets te vroeg. Dat wil de kopman van CCC dit voorjaar vermijden.

"Het is de bedoeling om dit jaar net iets later in vorm te zijn en om nog iets meer te pieken naar de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix”, zegt Van Avermaet aan Sporza. “Ik zal sowieso goed zijn in de eerste koersen, want ik ben altijd constant, maar ik probeer iets frisser te zijn in de grote klassiekers."

In die grote klassiekers zal hij moeten opboksen tegen de jongere garde: renners als Wout Van Aert en Mathieu van der Poel. "Het is een generatie die wil koersen en dat motiveert", lacht de CCC-kopman.

Op hun plaats

"Als je een gevestigde waarde bent, dan wil je ook bewijzen dat je even goed bent of hen kunt kloppen", geeft Van Avermaet toe. "Het doet altijd deugd om die mannen eens op hun plaats te kunnen zetten en dat hoop ik dit jaar eens te kunnen doen."

"Dat ik wil tonen dat de oude nog niet versleten is? Zoiets ja", aldus Van Avermaet. "Ik word 35 en dat begint te tellen. Maar het is leuk om tegen Van Aert en Van der Poel te kunnen koersen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Greg Van Avermaet  I  Mathieu van der Poel  I  Wout Van Aert  I  sport  I  n365