Scorende Awoniyi zadelt AA Gent met flinke kater op Sport

Scorende Awoniyi zadelt AA Gent met flinke kater op

Net als Club Brugge en RSC Anderlecht, heeft ook AA Gent zondag puntenverlies geleden. De ploeg van Jess Thorup verloor in de eigen Ghelamco Arena met 1-2 van Moeskroen, dat de jongste weken uitstekend op dreef is.

In een boeiende eerste helft was het uitgerekend Taiwo Awoniyi die de score opende. Op slag van rust kopte de spits die zich voor de jaarwisseling niet kon doorzetten bij Gent een voorzet tegen de touwen tegen... Gent. Het is al zijn derde goal in vier wedstrijden sinds zijn terugkeer naar Moeskroen.

Kort na de pauze sloeg Moeskroen opnieuw toe en maakte Friede er zelfs 0-2 van. Gent zat in vieze papieren, maar knokte terug. Via Bronn - hij zette een penalty om - lukten De Buffalo's de aansluitingstreffer.

Sorloth kopt op de lat

In de slotfase liep Bakic tegen zijn tweede gele kaart aan en zo moesten de bezoekers nog een handvol minuten met tien verder. Gent beukte op de deur, maar zonder succes. Sorloth kopte in blessuretijd nog tegen de lat, maar het bleef 1-2 en zo lijdt Gent zuur puntenverlies.