Zaterdag 18 Januari 2020 - 15:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Volkskrant Magazine  I   door Redactie

Rob De Nijs (76) choqueert met uitspraken: “Dan stap ik uit het leven”

Rob De Nijs (76) choqueert met uitspraken: “Dan stap ik uit het leven”

Vorig jaar maakte Rob De Nijs bekend dat hij lijdt aan de ziekte van Parkinson. In een interview met Volkskrant Magazine vertelt de zanger openhartig over zijn ziekte.

In het interview is Rob heel eerlijk: "We gaan mijn leven niet tot het uiterste oprekken. Als het echt de verkeerde kant op gaat, dan stap ik er lekker uit", zegt hij. "Ik heb daar geen zin in. Ik heb zo'n mooi leven gehad, dat ga ik niet laten verpesten door het laatste stukkie."

Hij vertelt dat hij veel vergeet en regelmatig valt. Zo brak hij bijvoorbeeld al een vinger en liep hij een kuitbeenbreuk op.  "Het is alsof je op zo'n moment een onmiddellijke verslapping van alles hebt. Dat is heel naar”, geeft de zanger toe. “Het lukt me dan ook niet om zelf overeind te komen. Het gekke is dat je op de momenten dat je valt, denkt: o ja, ik heb Parkinson, en dan vergeet je het weer. Ik tenminste."

Julius

"Ja, dat is niet leuk", gaat Rob verder. "Maar ik heb het toch verbannen uit mijn hoofd om me daar te veel voor te schamen. Ik kan er niks aan doen. Het enige wat ik kan doen is weer opstaan. En er toch een beetje om proberen te lachen. Ik beschouw het eigenlijk redelijk laconiek allemaal."

Rob heeft dan ook nog geen traan gelaten om zijn ziekte. "Ik ben niet zo goed in huilen. Ik word eerder stil. Ik ben het meest verdrietig, en bang, dat ik te snel overlijd en de puberteit van Julius niet kan meemaken. Die wil ik zo graag nog beleven”, aldus Rob.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Rob De Nijs  I  Parkinson  I  shownieuws