Vlaams Belang is woedend over anderstalige LEZ-affiches: “Dit is onaanvaardbaar” Royalty
Royalty

Vlaams Belang is woedend over anderstalige LEZ-affiches: “Dit is onaanvaardbaar”

Vlaams Belang is woedend over anderstalige LEZ-affiches: “Dit is onaanvaardbaar”

In Gent hangen aan tien moskeeën affiches met daarop in het Turks of Arabisch uitleg over de lage emissiezone (LEZ). Een inbreuk op de taalwet, zegt Vlaams Belang. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Johan Deckmyn van de extreemrechtse partij diende daarop klacht in tegen de Stad Gent bij de Vaste commissie voor taaltoezicht. “Men kan zo ook in het Arabisch communiceren over het specifiek gebruik van de nieuwe PMD-zak in Gent”, aldus Deckmyn. “Voor Vlaams Belang is dit onaanvaardbaar. Dit is een inbreuk op de taalwetgeving”, klinkt het.

Groen-schepen Tine Heyse, bevoegd voor Milieu, zegt dat de juridische dienst van de Stad het uitgezocht heeft en verwijst hierbij naar de Vaste Commissie voor Taaltoezicht: “Als je zoiets doet, moet het een bijzonder doel hebben, zoals het informeren van bepaalde doelgroepen of het verlenen van een dienst. De LEZ is een specifiek maatregel waardoor die regel van toepassing is."

Belang

Heyse ziet dan ook geen probleem, aangezien de anderstalige boodschap wordt voorafgegaan door dezelfde boodschap in het Nederlands. “Die affiches zijn op specifieke plekken opgehangen en niet overal uitgedeeld. We hebben er belang bij dat alle Gentenaars goed zijn geïnformeerd”, zegt Heyse.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws