Maandag 20 Januari 2020 - 10:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Moeilijke periode voor Nono en Zita, de kinderen van Koen Wauters en Valerie De Booser: “Dit voelt als een dolk in het hart”

“De zorg voor en het welzijn van onze kinderen primeert.” Aan het woord zijn Koen Wauters en Valerie De Booser, die na 17 jaar besloten hebben uit elkaar te gaan.

Moeilijke periode voor Nono en Zita, de kinderen van Koen Wauters en Valerie De Booser: “Dit voelt als een dolk in het hart”

Een verstandige uitspraak, want een scheiding is voor pubers nog erger dan voor jonge kinderen, volgens expert Monique Van Eyken. “Kinderen die in de lagere school zitten, kunnen zich relatief makkelijk aan nieuwe situaties aanpassen en proberen voor beide ouders even goed te doen. Ze gaan niet zo snel een kant kiezen”, zegt Van Eyken in Het Laatste Nieuws.

“Bij pubers ligt dat anders”, vervolgt ze. “Ze bevinden zich op een leeftijd waarop ze zich meer en meer distantiëren van hun ouders en vrienden belangrijker vinden. Zij willen niet meer investeren in twee huizen en twee gezinnen. Doordat hun brein nog niet gans ontwikkeld is, denken ze vaak in zwart of wit, waardoor ze sneller geneigd zijn partij te kiezen voor een van beide ouders."

Heel kwaad

“Op degene die volgens hen de scheiding veroorzaakt heeft, kunnen ze dan weer heel kwaad worden”, klinkt het. “Daarom is het als vader en moeder heel belangrijk om de schuld niet op elkaar te steken. Praat ook niet negatief over de andere tegen je kinderen. Want iedere keer dat een kind iets slechts over zijn moeder of vader hoort, voelt dat als een dolk in het hart. Een kind ziet zijn ouders graag”, besluit Monique Van Eyken.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Koen Wauters  I  shownieuws  I  Valerie De Booser  I  Zita  I  Nono