Cancellara waarschuwt Evenepoel: "Dan zal het rap bergaf gaan met hem" Sport
Sport

Cancellara waarschuwt Evenepoel: "Dan zal het rap bergaf gaan met hem"

Cancellara waarschuwt Evenepoel: "Dan zal het rap bergaf gaan met hem"

Oud-renner Fabian Cancellara is onder de indruk van Remco Evenepoel. Hij heeft een hoge pet op van het jonge supertalent van Deceuninck-Quick.Step. Al waarschuwt hij ook wel.

“Ik zag of sprak hem nog nooit. Maar hij lijkt me loyaal, heel ‘down to earth’ — hopelijk blijft dat zo — en vooral: karakterieel sterk. Hij zegt ook vlakaf: ‘ik wil de drie grote ronden winnen’. Of: ‘ik wil olympisch kampioen worden’. Je kan dat als arrogant bestempelen. Maar eigenlijk is het toch leuk? Geef ons meer Evenepoels, Van der Poels en Bernals. Jongens die niet bang zijn om te zeggen wat ze willen", aldus Cancellara tegenover Het Laatste Nieuws.

“Het zal ook van de Belgische media afhangen hoe het hem verder zal vergaan. Dat hij nu al ‘de nieuwe Merckx’ wordt genoemd, helpt hem niet. Die stempel zal hem blijven achtervolgen. En als hij het niet waarmaakt, volgt de kritiek. Grote kampioenen moeten niet enkel met druk ín de koers kunnen omgaan, maar ook daarbuiten. Ben je niet ‘matuur’ genoeg, kan het snel bergaf gaan.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws