Zaterdag 25 Januari 2020 - 11:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Het dodelijke coronavirus heeft nu ook ons land bereikt: man besmet in Brussel

Het dodelijke coronavirus heeft nu ook ons land bereikt: man besmet in Brussel

Het mysterieuze coronavirus spreidt zich steeds verder uit en zorgt voor enorm veel ongerustheid onder de wereldbevolking. Nu heeft de ziekte mogelijk ook ons land bereikt.

Eerder werd al melding gemaakt dat het coronavirus zich steeds verder verspreidt en dat het ook Europa heeft bereikt. Zo zijn in Frankrijk minstens drie mensen besmet geraakt.

Maar ook ons land komt nu mogelijk in aanraking met de ziekte. Dat meldt HLN. In Brussel is namelijk vannacht een Chinese man onderzocht in het Sint-Pietersziekenhuis. De kans is groot dat hij besmet is. In totaal zijn er al 41 personen overleden aan het virus.

Gespecialiseerd

“We zijn tot in de puntjes voorbereid,” klinkt het bij het Sint-Pietersziekenhuis. “Omdat we isoleercellen hebben, zijn we aangeduid als behandelplaats. Daarnaast zijn we sinds de SARS-epidemie ook gespecialiseerd in dit soort epidemieën."

"Daar hebben we bovendien ook een licentie voor gekregen. Ook omtrent hygiëne nemen we extra maatregelen bij het behandelen van dit soort patiënten. Ons personeel draagt speciale kleding en twee verschillende types handschoenen over elkaar."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  coronavirus  I  Brussel