Maandag 27 Januari 2020 - 09:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: VTM  I   door Redactie

Maggie De Block heeft zeer verontrustend nieuws over dodelijk coronavirus: “Die kans is erg groot”

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) was zondag te gast in VTM Nieuws. Daar gaf ze meer uitleg over het Chinese coronavirus.

Maggie De Block heeft zeer verontrustend nieuws over dodelijk coronavirus: “Die kans is erg groot”

"Ik denk dat de kans reëel is dat wij ook in ons land infecties zullen ontdekken”, klinkt het bij De Block. “Frankrijk heeft er nu drietal en we weten van een verdacht geval in Berlijn dat nog niet bevestigd is, dus waarom zou dat in België niet kunnen?"

De Block benadrukt wel dat ons land goed is voorbereid op de komst van het virus. “Onze gezondheidsinstanties zijn alert, we hebben protocollen klaar om verdachte gevallen te behandelen en alle huisartsen en ziekenhuizen zijn verwittigd."

Niet nodig

Het is volgens de minister van Volksgezondheid dan ook niet nodig om op Brussels Airport in Zaventem extra voorzorgsmaatregelen te nemen. “We volgen de raadgeving van de Wereldgezondheidsorganisatie op. Het is op dit moment niet nodig om daar extra maatregelen te nemen. Zo hebben we geen rechtstreekse vluchten uit de getroffen provincie."

De Block roept wel op waakzaam te zijn bij koorts, hoest of andere symptomen van griep of luchtwegaandoeningen. In elk geval moet er daarnaast ook een connectie zijn met China. De persoon moet er net geweest zijn, of moet in contact zijn geweest met iemand die er is geweest. “De connectie met China is er in alle antecedenten van de mensen die verdachte symptomen hadden."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Maggie De Block  I  coronavirus  I  China