Dinsdag 28 Januari 2020 - 18:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Sporza  I   door Redactie

Remco Evenepoel helemaal van slag: “De sfeer was meteen anders”

Remco Evenepoel helemaal van slag: “De sfeer was meteen anders”

Remco Evenepoel kwam al tijdens de eerste etappe van de Ronde van San Juan ten val. Gelukkig zonder erg. Ook zijn tijdsverlies werd geschrapt. "De jury heeft de beste beslissing genomen”, aldus Evenepoel.

"Ik wist eerst niet goed hoe het gebeurd was, want het was een wonder dat we er niet allemaal lagen”, vertelt Evenepoel aan Sporza. “Ik was de meest linkse renner van de ploeg en dat is de reden waarom ik gevallen ben. Op de beelden heb ik gezien hoe een renner een vrouw aanreed en daardoor maakte hij een smak naar binnen."

"Ik heb enkele schrammetjes, maar ik heb niets. Ik ben blijkbaar goed gevallen en dat is voordeel. Ook mijn tijdsverlies is weg, nog een voordeel. Anders was het klassement al om zeep."

Kobe Bryant

Uiteraard was Remco ontgoocheld na zijn val, maar ’s avonds kon hij zijn pech relativeren. "Ik was berichtjes aan het sturen naar mijn ouders en vriendin dat alles oké was en plots las ik dat bericht. Mijn gsm ging meteen uit. Het was een schok. Ik volg alle sporten en iedereen kende Kobe Bryant. De sfeer was meteen anders."

TAGS  I  Remco Evenepoel  I  sport  I  Kobe Bryant