Woensdag 29 Januari 2020 - 09:20   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Remco Evenepoel pakt uit met heel straf nummer: "Maar die heb ik echt nog niet te pakken, hoor"

Remco Evenepoel pakt uit met heel straf nummer:

Remco Evenepoel heeft de tegenstand weggeblazen tijdens de tijdrit in de Ronde van San Juan. Hij nam meteen ook een optie op de eindzege. Nummer twee Filippo Ganna kwam pas binnen op 32 seconden. Toegegeven, de absolute wereldtop in het tijdrijden reed niet mee, maar de tegenstanders waren ook geen prutsers.

"Ik heb alles gegeven, mijn benen waren leeg bij de finish. Het was een korte tijdrit die me goed lag, met de beklimming op het einde. Op de dijk heb ik veel wind gevoeld, kopwind. Ik heb me daar zo klein mogelijk proberen maken. Dat is mijn sterk punt: ik ben heel aerodynamisch", zegt Evenepoel aan HLN. 

"Op de vlakke stukken kon ik een stevig tempo blijven trappen en bergop kon ik nog wat versnellen. Ik voelde natuurlijk wel dat het goed was vandaag, maar mijn topvorm heb ik uiteraard nog niet te pakken. Dat voel je aan bepaalde aspecten, kleine details. Maar deze zege pakken ze mij toch al niet meer af.”

Iets rustiger

"Fijn om ook die meteen te kunnen winnen. Dat ik ook een mooie bonus heb in het algemeen klassement, is goed. Maar ik moet gefocust blijven. Iedereen die in de top-5 staat is nog gevaarlijk, maar dankzij mijn voorsprong kan ik wel iets rustiger naar Colorado (de koninginnenrit vrijdag, red.) gaan, met die redelijk grote voorsprong.” 

TAGS  I  Remco Evenepoel  I  sport