Donderdag 6 Februari 2020 - 09:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Niels Albert heeft pittige boodschap voor Wout Van Aert: “Hij moet dat beseffen”

Niels Albert heeft pittige boodschap voor Wout Van Aert: “Hij moet dat beseffen”

Wout Van Aert gaf eerder al aan dat hij niet tevreden was met zijn vierde plaats op het WK in Zwitserland. Niels Albert denkt er zo het zijne van.

"Zonder die bandbreuk was wellicht niet Aerts maar Van Aert derde geworden”, schrijft Albert in zijn column van HLN. “Ik begrijp zijn ontgoocheling. Hij brandt van ambitie, had graag al een stuk verder gestaan in zijn wederopbouw, hunkert naar succes. Dat siert grote kampioenen."

Toch plaatst Albert een kanttekening. “Maar hij moet beseffen dat, wat hem in de Tour overkwam, niet min was. En dat zijn carrière er voor hetzelfde geld nu gewoon op zat. Twee maanden terug pikkelde hij nog rond op krukken. Ik pleit dus voor realisme."

Stap voor stap

“Neem je tijd om terug naar dat hoger niveau toe te groeien, Wout”, geeft Albert zijn voormalige poulain de raad. “Niemand die het je kwalijk zal nemen. Doe het rustig, geduldig, stap voor stap. Zonder op de zaken te willen vooruitlopen. Als de klassieke lente straks tegenvalt, is er nog altijd de Tour. En lukt het niet in de Tour, volgt er nog een najaar en een WK. En zal het rap terug winter zijn."

“Dát hij opnieuw de oude wordt, daar ben ik vast van overtuigd. Maar desnoods pas in 2021. Het is een mogelijkheid waar hij rekening moet mee houden”, besluit de voormalige wereldkampioen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Niels Albert  I  Wout Van Aert  I  sport  I  veldrijden  I  WK