-->

Marijn Devalck doet boekje open over Walter ‘Pico’ Michiels: “Hij profiteerde van Johny Voners”

Marijn Devalck doet boekje open over Walter ‘Pico’ Michiels: “Hij profiteerde van Johny Voners”
Zaterdag 8 Februari 2020 - 20:00   I   Foto: Facebook   I  Bron: HLN  I  

Het is geen geheim dat het niet goed gaat met Walter Michiels. De acteur die indertijd bekend werd als Pico Coppens in ‘FC De Kampioenen’, leeft nu een leven in de marginaliteit.

Op de set van ‘FC De kampioenen’ valt er al snel het een en ander op aan Michiels. “Hij ging nooit mee eten met ons”, zegt Marijn Devalck – Boma in de reeks – in Het Laatste Nieuws. “Na een tijdje hadden we door dat hij de middagpauze gebruikte om wat pinten achterover te slaan: hij veranderde dan in iemand die de wereld aankon. Dan kwam hij aandraven met aanwijzingen voor de regie en had hij het ene scenario-idee na het andere."

“Tot het op een dag echt te veel werd”, vervolgt Devalck. “We hadden een repetitie en Walter, serieus boven zijn theewater, weigerde om mee te doen. Op een gegeven moment heb ik gezegd dat ik tot drie zou tellen en dat hij dan zijn teksten moest debiteren of naar buiten gaan. Het was de laatste keer in mijn leven dat ik hem gezien heb."

Profiteur

“Het is erg om te zeggen, maar Walter was een vogel voor de kat”, zegt Devalck. “Vooral Johny Voners (Xavier Waterslaeghers in ‘F.C. De Kampioenen’, nvdr.) heeft ontzettend vaak met hem gepraat, maar het zette geen zoden aan de dijk. Sterker nog: Walter buitte dat uit en profiteerde van Johny. Het leven dat hij vandaag leidt, zat er onvermijdelijk aan te komen”, besluit de acteur.

TAGS  I  Marijn Devalck  I  FC De Kampioenen  I  shownieuws  I  Walter Michiels  I  Johny Voners