Woensdag 13 Februari 2019 - 09:22   I   door Timothy Collard

"We hebben Leandro Trossard met drie man uit de Carré moeten dragen"

Leandro Trossard is dezer dagen één van de goudhaantjes bij KRC Genk. De flankaanvaller moest echter hard knokken om de top van het Belgische voetbal te bereiken. Hij timmerde via uitleenbeurten aan Lommel United en OH Leuven aan de weg naar boven.

Bij Lommel toonde Trossard járen geleden al dat hij kan voetballen. In het seizoen 2012-2013 speelde hij er samen met huidig Club Brugge-speler Hans Vanaken en de twee maakten er het mooie weer.

Op het einde van het seizoen volgde er dan ook een feestje om het uitstekende seizoen te vieren. En daar liep het een beetje mis. "De trip naar Boussu (de laatste match van het seizoen, nvdr.) in april 2013 staat in het geheugen gegrift van elke speler die erbij was", schrijft Sport/Voetbalmagazine.

In de Carré gaat het mis voor Trossard

"De terugreis van Boussu naar Lommel, een rit van goed 2,5 uur, verloopt in een gemoedelijke sfeer. Liters cava en champagne worden aangerukt, onderweg wordt er aan een tankstation chips ingeslagen, en in al het tumult speelt de hulptrainer zijn hemd kwijt aan Egon Wisniowski. Niemand die kan navertellen hoeveel spelers er die avond nuchter van de bus zijn gestapt in Lommel. En dan moeten de feestelijkheden eigenlijk nog beginnen. Met een hele bende trekken ze naar discotheek Carré in Willebroek."

Van het feestje in de Carré zal Trossard zich niet veel meer herinneren. "We hebben onze vriend Leandro met twee, drie man letterlijk buiten moeten dragen uit de Carré", lacht Toon Lenaerts, die van 2008 tot 2017 onder contract lag in Lommel. "Hij kon niet zo goed tegen alcohol en hij heeft die nacht iets te diep in het glas gekeken. Maar hij was zeker niet de enige. Ik denk dat heel de groep mee was en dat zegt iets over hoe hard we aan elkaar hingen. De technische staf hebben we wijselijk thuis gelaten…"

 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  KRC Genk  I  Trossard  I  sport  I  voetbal