"Zo denkt Vormer over een contractverlenging voor Leko bij Club Brugge"

Zondag 17 Februari 2019 - 10:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Club Brugge heeft een goede Ruud Vormer nodig. Ivan Leko moet zijn sleutelspelers aan zijn kant houden, zo stelt analist Marc Degryse.

"Het is belangrijk voor Leko dat hij de komende maanden zijn sleutelspelers aan zijn kant houdt. Ik hoop voor zijn ontwikkeling als trainer dat Leko over tien jaar wissels zoals die van Vormer tegen AA Gent en Wesley tegen Cercle Brugge niet meer herhaalt. Leko is een jonge coach die beslissingen neemt vanuit een oprechte voetbalvisie, en daarbij niet naar namen kijkt. Maar dat kun je niet volhouden", zegt Degryse. 

"In de eindafrekening wordt dat je betaald gezet. Als Mannaert en Verhaeghe na het seizoen gaan horen bij Vormer, kan ik mij niet voorstellen dat Ruud zegt: 'Verleng 'm maar voor drie jaar.' Ook Poulain is wat mij betreft te snel geslachtofferd. Maar goed, ik herhaal, de tweede helft tegen Salzburg heeft bewezen dat niks gebroken is in de kleedkamer."

"Mijn boodschap aan Leko zou zijn: 'Waak nu over die rust, zoek geen problemen meer.' Poulain is terug, je hebt luxe op je flanken, Vormer is een professional, en Wesley blijft scoren. Zo zie je maar hoe belangrijk zijn penaltygoal is geweest op Oostende."

TAGS  I  Club Brugge  I  sport  I  voetbal