IJzersterk Club Brugge veegt de vloer aan met onherkenbaar Genk

IJzersterk Club Brugge veegt de vloer aan met onherkenbaar Genk
Zondag 17 Februari 2019 - 16:21   I  

Club Brugge heeft de titelstrijd nieuw leven ingeblazen. De regerende landskampioen won zondagnamiddag met 3-1 van KRC Genk. Club speelde ijzersterk, terwijl de bezoekers onherkenbaar voor de dag kwamen.

Club Brugge begon ontzettend scherp aan de wedstrijd. Het duwde Genk achteruit en dat resulteerde voor de pauze in twee goals. Eerst scoorde Mata op aangeven van Schrijvers en niet veel later maakte Schrijvers er zelf 2-0 van.

Genk hing in de touwen, maar na rust greep Clement in. Hij gooide Pozuelo - die zich naar eigen zeggen niet goed genoeg voelde om te starten - en Gano in de strijd. Genk herstelde het evenwicht, maar Club bleef zonder al te veel problemen overeind.

Vormer mept Genk knock-out

Tot Samatta in de slotfase plots toch de 2-1 tegen de netten kopte. Genkse hoop, maar die smolt als sneeuw voor de zon. De eerstvolgende keer dat Club voor het doel Vukovic opdook, duwde Vormer een perfecte voorzet van Diatta binnen en stond het 3-1.

Boeken dicht voor Clement en de zijnen en de titelrace belooft weer wat spannender te worden. Club nadert tot op acht punten van Genk. "En in de play-offs kan alles", liet Leko zich al enkele keren ontvallen.

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  sport  I  voetbal