Vrijdag 27 Maart 2020 - 13:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Yves Stevens roept op: “Dit is een moeilijke situatie voor iedereen, ga vooral niet creatief aan de slag met de maatregelen”

Yves Stevens roept op: “Dit is een moeilijke situatie voor iedereen, ga vooral niet creatief aan de slag met de maatregelen”

Het is nog steeds van cruciaal belang om de sociale contacten zo veel mogelijk te beperken en de maatregelen zo goed mogelijk na te leven. Dat zegt Yves Stevens, woordvoerder van het Nationaal Crisiscentrum.

"De huidige maatregelen hebben een belangrijke impact op ons sociaal leven”, zegt Stevens. “Tijdens het weekend uit zich dat nog sterker: op vrijdag kunnen we geen pint gaan drinken met onze vrienden, op zaterdag kunnen we niet gaan voetballen, en op zondag is het niet mogelijk om op de koffie te gaan bij onze grootouders. Dit is voor iedereen een moeilijke situatie, maar we hebben nu eenmaal geen andere keuze."

“We roepen ook iedereen op om niet aan de slag te gaan met de maatregelen”, vervolgt hij. “Respecteer deze strikt. Dit is de enige manier om de situatie beheersbaar te houden. Ook al heb je je de voorbije twee weken aan de maatregelen gehouden en voel je jezelf totaal niet ziek, dan nog is het belangrijk om jouw cirkel van sociale contacten zo klein mogelijk te houden. Houd dit vooral vol", roept Stevens op.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Yves Stevens  I  corona  I  Nationaal Crisiscentrum