Zaterdag 28 Maart 2020 - 07:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: De Morgen  I   door Redactie

Politieagenten worden bespuwd door mensen die samenscholingsverbod negeren: “Natuurlijk zijn onze mensen bang”

Politieagenten worden bespuwd door mensen die samenscholingsverbod negeren: “Natuurlijk zijn onze mensen bang”

Al wekenlang roepen zowat alle experten op om sociale contacten zo veel mogelijk te vermijden. Toch trekt een hardleerse groep mensen nog steeds de straat op om rond te hangen.

"De burgerzin is groot, maar er is altijd een categorie die zich niets aantrekt van de coronacrisis”, zegt Thomas Detavernier van de zone VLAS (regio Kortrijk) in De Morgen. Maar wanneer politie wil ingrijpen, botsen ze de laatste tijd op een nieuw wapen: speeksel.

In Antwerpen zijn onlangs twee mannen opgepakt die zich agressief gedroegen tegenover de politie. Een van de twee spuwde bewust naar de agenten in kwestie, de andere hoestte in hun gezicht. En in Gent spuwde een man, die beweerde besmet te zijn met het coronavirus, zelfs in het gezicht van de politie.

Psycholoog

In de regio Brugge zal een team dat voorzien is van beschermingsmiddelen alvast de interventies doen waar coronarisico’s aan verbonden zijn. “Natuurlijk zijn onze mensen bang”, zegt woordvoerder Lien Depoorter. “Via een psycholoog wordt daar intern over gecommuniceerd om iedereen zo goed mogelijk op te vangen”, klinkt het.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  corona  I  politie  I  Brugge  I  Antwerpen  I  Gent