Zaterdag 28 Maart 2020 - 11:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: HBVL  I   door Redactie

Genkse verpleegkundige Isaura (30) bezwijkt aan corona, ouders zijn kapot van verdriet: “Ze was altijd zo opgewekt”

Genkse verpleegkundige Isaura (30) bezwijkt aan corona, ouders zijn kapot van verdriet: “Ze was altijd zo opgewekt”

Donderdag overleed de 30-jarige Isaura Castermans aan de gevolgen van het coronavirus. Zo eiste de dodelijke ziekte toch weer een jong leven.

Steeds meer mensen die geen medische voorgeschiedenis hebben, worden in het ziekenhuis opgenomen met het coronavirus. Zo ook Isaura. Zij was sportief en heeft nooit problemen gekend aan haar hart of longen. “Wij kunnen het niet begrijpen”, zucht haar mama Sheila (61) in Het Belang Van Limburg. “In het ziekenhuis hebben ze ons voor honderd procent bevestigd dat Isaura corona had, en dat dit haar hart heeft aangetast."

Afgelopen zondag bezocht Isaura haar ouders nog. “Zoals altijd was ze heel opgewekt”, zegt haar papa Johan (62). Ze praatten wel eens over het coronavirus, maar Isaura had geen angst om de ziekte te krijgen. “’Als ik het krijg, dan is dat maar zo’, zei ze."

Lief, mooi kind

Dinsdag begon Isaura zich slecht te voelen. De symptomen leken op die van een verkoudheid en ze kreeg ademhalingsproblemen. “Donderdag kreeg ze last van haar hart”, zegt Johan. “Het virus is als het ware daarop overgeslagen."

Isaura kreeg enkele aanvallen, waarna haar vriend haar nog probeerde te reanimeren. “Isaura viel weg, kwam bij en viel weer weg”, aldus papa Johan. Al wat de ouders nu rest, zijn herinneringen aan hun dochter. “Ze was een heel lief, mooi kind met beeldschoon lang haar. Onze harten zijn nu heel mat geworden."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Isaura Castermans  I  corona