'Grote doorbraak omtrent verderzetting van seizoen in Jupiler Pro League' Sport
Sport

'Grote doorbraak omtrent verderzetting van seizoen in Jupiler Pro League'

'Grote doorbraak omtrent verderzetting van seizoen in Jupiler Pro League'

Het coronavirus legde het voetbal in Europa lam. In België wordt het huidige seizoen in de Jupiler Pro League mogelijk niet meer hervat. De meeste eersteklassers willen er nu een einde aan maken.

Vrijdag vroegen Club Brugge en zestien andere eersteklassers in een open brief om het huidige seizoen definitief stop te zetten. Ze leggen zo een bom onder de plannen van Anderlecht, KRC Genk, Standard, Charleroi en Antwerp. Die clubs willen wél nog spelen.

Hoewel veel ploegen bang waren voor een schadeclaim van de TV-zenders, is daar nu een belangrijke doorbraak rond. "Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) bereidt een Koninklijk Besluit voor dat voetbalclubs beschermt ­tegen schadeclaims van partners of sponsors", schrijft Het Nieuwsblad.

Dat is een grote doorbraak in dit dossier. Het feit dat onze eersteklassers niet moeten vrezen voor een schadeclaim, zorgde er ook voor dat er vrijdag een open brief kwam. Zoals het er nu naar uitziet, zal de competitie niet meer uitgespeeld worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws