-->

Marc Van Ranst: “De curve van deze corona-epidemie zal niet op nul vallen, daarvoor zijn er nog veel te veel mensen vatbaar"

Marc Van Ranst: “De curve van deze corona-epidemie zal niet op nul vallen, daarvoor zijn er nog veel te veel mensen vatbaar
Maandag 20 April 2020 - 10:30   I   Foto: VRT   I  Bron: VTM  I  

Ongeveer overal in Europa zien we dezelfde positieve tendens: de curve van het aantal corona-overlijdens daalt. Ook in België zitten we in het dalende deel van de curve.

"Een paar maanden geleden zei ik nog dat de curve half mei weer beneden zou zitten. Daar zitten we nog wel wat van af, maar tegen dan zou dit, hopelijk, toch al op een veel lager niveau moeten ztten”, zegt Marc Van Ranst in ‘VTM Nieuws’.

De viroloog is dus voorzichtig positief. “Dat gaat natuurlijk tergend traag, omdat we dat ook élke dag opvolgen”, legt Van Ranst uit. “Maar wanneer we kijken naar hoe de meeste epidemieën verlopen, is dat in ons land vaak iets van een tien weken en dat zal nu ook zo zijn. Behalve dat de curve nu waarschijnlijk niet helemaal op nul zal vallen. Daarvoor zijn er nog veel te veel mensen vatbaar."

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  coronavirus  I  VTM Nieuws  I  curve  I  epidemie