-->

Viroloog Steven Van Gucht doet speciale oproep: “Dit willen we de mensen toch absoluut afraden”

Viroloog Steven Van Gucht doet speciale oproep: “Dit willen we de mensen toch absoluut afraden”
Dinsdag 12 Mei 2020 - 15:00   I   Foto: TV Oost   I  Bron: VTM Nieuws  I  

In enkele kranten verscheen dinsdag het nieuws dat 1.080 mensen het coronavirus opliepen in het ziekenhuis. “Dit cijfer ligt waarschijnlijk zelfs nog iets hoger”, zegt viroloog Steven Van Gucht.

Er waren in het verleden al mensen die terughoudend waren om zich naar het ziekenhuis te begeven, uit angst besmet te raken met Covid-19. Er wordt nu gevreesd dat, wanneer mensen met ernstige klachten dit nieuws zullen horen, zij opnieuw terughoudend zullen zijn om naar de ziekenhuizen te gaan.

“Dat willen we toch absoluut afraden”, zegt Van Gucht in het ‘VTM Nieuws’. “We zien ook in het buitenland bijvoorbeeld dat er meer mensen sterven aan hartaanvallen omdat ze niet tijdig de hulpdiensten verwittigen of niet tijdig naar het ziekenhuis gaan. En zo zijn er nog een hele reeks andere aandoeningen."

Niet aarzelen

“Het is echt heel belangrijk, wanneer men hulp nodig heeft of wanneer men onderzocht moet worden, dat men niet aarzelt om naar het ziekenhuis te gaan. Dat is veel gevaarlijker dan het heel kleine risico om een besmetting op te lopen”, besluit Van Gucht.

TAGS  I  Steven Van Gucht  I  corona  I  VTM Nieuws