Woensdag 3 Juni 2020 - 16:11   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Horeca vanaf 8 juni open, meer sociale contacten en met 200 mensen naar voorstelling

Horeca vanaf 8 juni open, meer sociale contacten en met 200 mensen naar voorstelling

Vanaf 8 juni kunnen we weer op café en restaurant gaan. Dat kondigde premier Sophie Wilmès aan op de Nationale Veiligheidsraad. De logica wordt nu omgedraaid. Alles is toegestaan, behalve een aantal zaken.

Je mag nauwere contact hebben met tien personen per week. Dat is je persoonlijke uitgebreide bubbel. Het is een individueel recht. De groep kan iedere week veranderen. "Als je iets in groep doet, mag de groep niet groter zijn dan tien personen. Dit geldt zowel voor bezoek thuis als buitenshuis. Kinderen zijn hierbij inbegrepen", luidt het.

Horeca

Ook de horeca zal hervat worden op 8 juni. "De speelhallen zoals casino's kunnen nog niet opengaan. Dat kan pas op 1 juli. Dan gaan ook de feestzalen weer open. Dat zal kunnen met 50 aanwezigen. Dit onder dezelfde voorwaarden als de horeca", aldus Wilmès. Het nachtleven, zoals discotheken en dancings, zullen niet openen voor eind augustus.

Ook fitnesszalen mogen weer opengaan. Zwembaden en wellnescentra moeten nog gesloten blijven. Vanaf 1 juli mag er publiek aanwezig zijn bij de sportwedstrijden, net als in de culturele sector. Daar worden 200 mensen toegelaten per evenement. Kermissen en dergelijke moeten nog wachten tot 1 augustus. Nadien gaan ze geleidelijk aan weer open. Pretparken mogen vanaf 1 juli de deuren openen.

Grenzen

Daarnaast gaan de grenzen open op 15 juni.

Wat is jouw mening?