Woensdag 3 Juni 2020 - 19:45   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Meghan Markle zorgt voor ophef: “De hele wereld is ermee besmet”

Meghan Markle zorgt voor ophef: “De hele wereld is ermee besmet”

Een oude video van Meghan Markle is komen bovendrijven waarin zij zich uitlaat over racisme. Het betreft een filmpje uit 2012, lang voor haar huwelijk met prins Harry en lang voordat dat zij zich hertogin van Sussex mocht noemen.

Meghan is de dochter van een blanke vader en zwarte moeder en daar worstelde ze vroeger mee. "De meeste mensen konden mij nooit echt thuisbrengen, omdat ik er niet persé zwart of wit uitzag. Dus ik heb me heel lang een buitenbeetje gevoeld. Daarbij heb ik ook hele vervelende, kwetsende woorden naar mijn hoofd geslingerd gekregen. Hoewel me dat ontzettend raakte, heeft het me ook gevormd."

"Een paar jaar geleden hoorde ik iemand het N-woord zeggen tegen mijn moeder”, vervolgt de voormalige actrice. “Dat gaf me te denken. Naast persoonlijk geraakt te worden door racisme, is ons land en eigenlijk de hele wereld ermee besmet."

“Ik ben ontzettend trots op mijn afkomst, maar ik hoop dat als ik ooit kinderen krijg mensen wat meer 'openminded' zijn en dat het heel normaal is om in een gemixte wereld te leven”, besluit de vrouw van de Britse prins Harry.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Meghan Markle  I  shownieuws