Zondag 14 Juni 2020 - 13:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

"Maggie De Block heeft gelogen en moet aftreden"

Vlaams Belang-kopstukken Chris Janssens en Barbara Pas brengen dinsdag 'Het Coronablunderboek' uit. Pas haalt in een interview met De Zondag keihard uit naar Minister van Volksgezondheid Maggie De Block.

Het Belgische niveau werkt niet, zegt Pas. "Dat is ten eerste door de structuur van het land”, stelt de Kamerfractieleidster van Vlaams Belang in De Zondag. “Negen ministers bevoegd voor volksgezondheid: wie verzint dat? Bovendien hebben we ook onkunde gezien van de regering. Die mondmaskersaga bijvoorbeeld: een scenarist van een soap zou dat onrealistisch vinden. Hallucinant is dat. Een minister die een strategische voorraad mondmaskers vernietigt en níet vervangt: dat is een zware fout.”

Maggie De Block heeft volgens Pas “deze crisis veel te lang afgedaan als een griepje”. “Zij heeft bovendien de bevolking wijsgemaakt dat mondmaskers niet helpen. Dat is liegen. Een minister die liegt, moet ontslag nemen. Wij gaan dat niet laten passeren. Wij willen ook een parlementaire onderzoekscommissie. Dit moet tot op het bot uitgespit worden."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Maggie De Block  I  coronavirus  I  Barbara Pas  I  Vlaams Belang