‘VTM Nieuws’-verslaggever Faroek Özgünes houdt zijn hart vast: “Dat is iets om ons ongerust over te maken, hoor” Buitenland
Buitenland

‘VTM Nieuws’-verslaggever Faroek Özgünes houdt zijn hart vast: “Dat is iets om ons ongerust over te maken, hoor”

‘VTM Nieuws’-verslaggever Faroek Özgünes houdt zijn hart vast: “Dat is iets om ons ongerust over te maken, hoor”

Faroek Özgünes begon zijn journalistieke carrière bij VTM in 1991. De verslaggever heeft sindsdien al heel wat meegemaakt. Toch ziet hij tegenwoordig een serieus probleem in Vlaanderen.

Met de betogingen van de Black Lives Matter-beweging is racisme weer een alomtegenwoordig item. Faroek ziet daarbij een sombere trend in ons land. “Weet je, in mijn beginjaar 1991 was er Zwarte Zondag”, zegt hij in Het Laatste Nieuws. “Vandaag is Vlaams Belang volgens de peilingen de grootste Vlaamse partij, dat is toch iets om je ongerust over te maken?"

“Eén derde van de bevolking is aanhanger van een partij die er niet voor staat om iedereen dezelfde kansen te geven, of zeker niet om mensen met een andere afkomst vooruit te helpen in onze samenleving”, verklaart Faroek.

“Ik ben ervan overtuigd dat een vreemde afkomst ook in Vlaanderen vandaag nog steeds tegenwerkt bij het vinden van een job of hus”, klinkt het nog resoluut.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws