Vrijdag 3 Juli 2020 - 09:45   I   door Redactie

Dit zeggen buitenlandse media over nieuwe topprestaties van De Bruyne en Courtois

Dit zeggen buitenlandse media over nieuwe topprestaties van De Bruyne en Courtois

Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois verkeren in bloedvorm. Beiden wonnen ze donderdagavond en beiden maakten ze indruk. De Bruyne door het spel te verdelen bij Manchester City, Courtois door Real Madrid nog maar eens recht te houden met een wereldsave. Een dag later zijn buitenlandse media lyrisch over de twee.

De Bruyne gaf tegen kersvers landskampioen Liverpool een masterclass. Op sociale media werd De Bruyne al de beste speler ter wereld genoemd en ook buitenlandse media zijn lyrisch over onze landgenoot.

Beste middenvelder ter wereld

"Manchester City speelde sterk en verschillende spelers waren in vorm. Eén man stak er echter met kop en schouders bovenuit: Kevin De Bruyne", zo schrijft BBC. "De Bruyne was de beste man op het veld en controleerde de partij. Op dit moment is er in de hele wereld geen enkele middenvelder beter dan De Bruyne", benadruk The Daily Mail.

"De Bruyne stak er opnieuw bovenuit", zag ook analist Gary Neville bij Sky Sports. "Hij laat alles zó simpel ogen. Bovendien zet Kevin zichzelf niet in de markt. En daardoor krijgt hij misschien niet de aandacht die anderen wel opeisen. 

Courtois als levensverzekering

Niet alleen De Bruyne, maar ook Courtois maakte donderdagavond indruk. Met een belangrijke save redde hij zijn ploeg en uiteindelijk won Real Madrid met 1-0 van Getafe. "Als Real Madrid zich straks tot kampioen kroont, heeft het dat voor een groot deel te danken aan Courtois", schrijft Marca. "Tegen Getafe was hij nog maar eens de redder in nood van zijn ploeg. Hij is als een levensverzekering voor Real."

AS is eveneens vol lof voor de Belgische doelman. "Real Madrid mag Courtois bedanken voor de zege tegen Getafe. Het is dankzij hem dat De Koninklijke won", klinkt het. "Courtois heeft nog maar eens bewezen dat hij zijn derde Trofeo Zamora (de trofee voor de beste doelman in La Liga, nvdr.) verdient te winnen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Manchester City  I  Liverpool  I  Real Madrid  I  Getafe  I  Rode Duivels  I  KRC Genk