Vrijdag 24 Juli 2020 - 12:10   I   door Redactie

Anderlecht speelt in leeg stadion, Club Brugge niet akkoord

Anderlecht speelt in leeg stadion, Club Brugge niet akkoord

RSC Anderlecht heeft vrijdagmiddag beslist om in augustus achter gesloten deuren te spelen. Tijdens de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen zal paars-wit geen fans toelaten.

"Na een constructief overleg met de lokale autoriteiten hebben de Burgemeester van Anderlecht en de CEO van Anderlecht vandaag beslist, om gedurende de maand augustus, de thuiswedstrijden volledig achter gesloten deuren af te werken", laat RSCA via zijn officiële kanalen weten.

Concreet wil dat zeggen dat Anderlecht tegen Moeskroen (16 augustus) en Eupen (23 augustus) in een leeg stadion zal spelen. "Enkel de spelers en staf van beide teams, de delegaties van beide clubs, de medewerkers van de tv productie, de media en de noodzakelijke operationele medewerkers zullen toegelaten worden in het Lotto Park", benadrukt paars-wit.

Club Brugge niet akkoord

Hoewel de beslissing van Anderlecht logisch lijkt, was Club Brugge in de voorbije niet te vinden om geen supporters toe te laten tijdens de eerste competitiewedstrijden. Volgens Het Laatste Nieuws had blauw-zwart zelfs plannen om liefst 15.000 fans toe te laten. Al lijkt de kans klein dat zoiets zal mogen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal