Woensdag 29 Juli 2020 - 16:08   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Sporten mag dan toch zonder mondmasker in provincie Antwerpen

Sporten mag dan toch zonder mondmasker in provincie Antwerpen

Tijdens intensief sporten is het dan toch niet verplicht om een mondmasker te dragen in de provincie Antwerpen. Dat laat gouverneur Cathy Berx weten.

"Gelet op het advies van de Wereldgezondheidsorganisatie dat intensief sporten met mondneusbedekking een gezondheidsrisico inhoudt, geldt deze verplichting evenmin tijdens het intensief sporten", luidt het. 

"Dit op voorwaarde dat de sport beoefend wordt in daartoe bestemde sportinfrastructuur en/of op plaatsen en momenten waarop het risico op overdracht van het virus nagenoeg nihil is door de kortstondigheid van het eerder occasioneel kruisen of passeren van een personen."

Avondklok

Horecazaken in Antwerpen zullen ook moeten noteren wanneer je aankomt en vertrekt. Na 22 uur mag er in Antwerpen geen alcohol meer verkocht worden om mee te nemen. De avondklok gaat vanaf vanavond in. Mensen in de provincie Antwerpen mogen dan na 23.30 uur niet meer buiten komen, tenzij voor een essentiële verplaatsing. Ook mensen die van en naar hun reisbestemming gaan, mogen 's nachts zich nog verplaatsen.

In restaurants en cafés wordt het gezelschap aan een tafel beperkt tot vier personen of tot een gezelschap dat bestaat uit personen die behoren tot eenzelfde gezin.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Cathy Berx  I  Antwerpen  I  n365