Dinsdag 4 Augustus 2020 - 21:00   I   door Redactie

Club Brugge zorgt voor ongeziene woede: "Dit is echt de druppel voor ons"

Club Brugge zorgt voor ongeziene woede:

Club Brugge - en ook de andere profclubs overigens - heeft zich de woede van de amateurclubs uit ons land op de hals gehaald. De amateurclubs kunnen het nog steeds niet vatten dat de beloften van Club Brugge vanaf volgend seizoen in 1B uitkomen.

"Dit is de druppel die de emmer doet overlopen", zegt Steven Van Geeteruyen, de voorzitter van Heur-Tongeren, aan Sporza. Van Geeteruyen fungeert als spreekbuis van de amateurclubs. Hij begrijpt niet dat de U23 van Club Brugge voorrang krijgt op amateurclubs die evengoed naar 1B hadde kunnen promoveren.

"Thes Sport mag niet promoveren, omdat het geen licentie heeft ingediend", Van Geeteruyen. "Lierse behaalde 16 punten minder en mag wel naar 1B. Proficiat, zeg ik dan. Maar nu mogen ook de U23 van Club Brugge naar 1B, terwijl die volledig buiten het licentiesysteem staan."

"We krijgen dit aan onze aanhang niet verkocht"

"Dat is voor ons de druppel die de emmer doet overlopen. We krijgen het aan onze aanhang niet meer verkocht dat het sportieve van totaal ondergeschikt belang is. Het resultaat van de competitie is totaal niet meer relevant", besluit Van Geeteruyen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  sport  I  voetbal