-->

Van Ranst en Vlieghe krijgen forse kritiek: "We kunnen ons al die maatregelen niet meer veroorloven"

Van Ranst en Vlieghe krijgen forse kritiek:
Donderdag 20 Augustus 2020 - 12:30   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Er komt steeds meer tegenkanting tegen de maatregelen om het coronavirus in te dijken. Professor Jean-Luc Gala, diensthoofd van het Saint-Luc-ziekenhuis in Brussel, heeft zich op Radio 1 bijzonder kritisch uitgelaten over de adviezen van de Vlaamse virologen.

Volgens Gala is er niet het minste teken van een tweede golf en blijft het “op de afdeling intensieve zorg blijft de toestand kalm en absoluut onder controle”. Hij vindt dan ook dat de Vlaamse virologen de cijfers verkeerd interpreteren en doorslaan in hun adviezen.

"We mogen wetenschap niet mengen met politiek", klinkt het. "Het is onze opdracht om advies te geven, maar we moeten ons er heel erg van bewust zijn, dat wat wij zeggen een enorme economische impact kan hebben. Ik ben er niet van overtuigd dat dit voldoende in aanmerking is genomen.”

Geen globale maatregelen

Gala pleit ook voor regionale maatregelen om lokale besmettingen te beheersen. “Antwerpen is een fantastisch voorbeeld dat we dat kunnen. Daar is streng op een cluster gewerkt”, stelt professor Gala. “Want globale maatregelen kunnen we ons economisch niet meer veroorloven.”

TAGS  I  Jean-Luc Gala