Donderdag 27 Augustus 2020 - 14:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Hangt politieke carrière Jan Jambon aan een zijden draadje? “Bart De Wever zal hem nooit laten vallen”

Hangt politieke carrière Jan Jambon aan een zijden draadje? “Bart De Wever zal hem nooit laten vallen”

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) ligt onder vuur, maar zal dat ook een blijvende impact hebben op zijn politieke toekomst? Politiek analyst voor VTM Carl Devos denkt alvast niet dat de carrière van Jambon aan een zijden draadje hangt.

"Je moet je in dit soort crisissen altijd afvragen wat de partij van de minister denkt. Is er daar kritiek? Wel, men laat Jan Jambon niet vallen”, is Devos stellig in 'VTM Nieuws'. “Bart De Wever heeft ook de gewoonte niet om zijn ministers te laten vallen. Hij verdedigt ze doorgaans door dik en dun. Herinner je nog het moment dat Theo Francken in de problemen kwam: er was nooit sprake dat N-VA hem zou laten vallen.” Dat N-VA Jambon niet laat vallen, kan volgens Devos ook niet anders. “Hij is een van de belangrijkste N-VA’ers."

De tweede vraag die gesteld moet worden, is of coalitiepartners CD&V en Open VLD zijn ontslag vragen. “Ondertussen is gebleken dat zij het niet op de spits willen drijven, omdat zij de Vlaamse regering ook niet in de moeilijkheden wil brengen. Met andere woorden: de politieke carrière van Jan Jambon hangt niet aan een zijden draadje”, besluit Devos.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Carl Devos  I  Bart De Wever  I  Jan Jambon  I  N-VA  I  VTM