Vivaldi zit met nieuw probleem, grote onvrede bij CD&V Politiek
Politiek

Vivaldi zit met nieuw probleem, grote onvrede bij CD&V

Vivaldi zit met nieuw probleem, grote onvrede bij CD&V

De Vivaldi-coalitie kan nog niet op beide oren slapen. Zo is er vooral intern veel onvrede bij CD&V over de regeringsdeelname. Daar kan het nog mislopen. "Ik begrijp de zorgen die er zijn rond een regeringsdeelname heel goed", zegt Vlaams minister Hilde Crevits.

Crevits heeft een belangrijke stem binnen CD&V. Zelfs zij twijfelt. "Het is een regering zonder Vlaamse meerderheid. Alles zal nu afhangen van de inhoud, de wijze waarop wij als partij gerespecteerd worden in die coalitie", zegt Crevits op Radio 1.

"Maar een iets moet je voorzitter Joachim Coens meegeven, hij investeert in de communicatie met de basis, met de burgemeesters. Dan is het spijtig dat dat op straat geraakt. Hij moet onderhandelen, hij luistert bijzonder goed naar de zorgen."

Zware kritiek

Vlaams parlementslid en burgemeester van Ledegem, Bart Dochy, zei zelfs: "Mijn partij heeft niets te zoeken in een Vivaldi-coalitie zonder Vlaamse meerderheid". Eerder liet ook minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem al verstaan dat hij absoluut geen voorstander van Vivaldi is.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws