Theo Francken krijgt flink op zijn donder: “Dit kan echt niet door de beugel” Politiek
Politiek

Theo Francken krijgt flink op zijn donder: “Dit kan echt niet door de beugel”

Theo Francken krijgt flink op zijn donder: “Dit kan echt niet door de beugel”

Bart De Wever kan zichzelf op 14 november opvolgen als voorzitter van de N-VA. De burgemeester van Antwerpen leidt de partij al sinds 2004 en dat zal volgens Jan Peumans nog wel even zo blijven.

"Als hij stopt als voorzitter, krijg je een splitsing van de partij”, zegt partij Jan Peumans. “Bij de N-VA is niet iedereen fan van Theo Francken, hoor. Als De Wever weg is, zal hij zich nog meer manifesteren, zelfs als iemand anders voorzitter wordt. En wanneer er in 2024 uitzicht komt op een regering met Vlaams Belang, zit het spel op de wagen. Veel partijgenoten zullen zich afkeren van de partij als er zo’n zwart-gele coalitie komt."

“Ik heb twee jaar geleden in Het Belang van Limburg al gezegd dat Francken niet de juiste man is om de partij te leiden”, vervolgt de vroegere voorzitter van het Vlaams parlement. “Hoe hij soms spreekt over mensen, dat kan niet. Na dat interview kreeg ik een hoop reacties van partijgenoten die zeiden dat ik gelijk had, maar ook scheldmails van zijn fans."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws