Philippe Gilbert neemt afscheid: “Het heeft geen zin meer”

Philippe Gilbert neemt afscheid: “Het heeft geen zin meer”
Vrijdag 2 Oktober 2020 - 09:00   I   Foto: Photonews   I  

Het wielerseizoen zit waarschijnlijk op voor Philippe Gilbert. Zijn linkerknie speelt hem nog te veel parten na zijn val in de Tour. Hij zegt zelfs af voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix en neemt zo zo goed als zeker afscheid van het wielerjaar.

"De koersen die ik nu heb gereden, zijn niet die van het hoogste niveau. Die moeten nog komen”, weet de ouderdomsdeken van het peloton. “Ik doe nu al niet mee met de beteren, dus dat zal zeker ook niet het geval zijn in de zware koersen zoals de Ronde van Vlaanderen."

Gilbert zegt dat hij na zijn val te vroeg weer begonnen is. “Ik had eigenlijk niet veel keuze”, klinkt het in het ‘VTM Nieuws’. “We konden meteen een punt zetten achter het seizoen, of we probeerden nog iets. Ik heb beslist om alles een beetje te forceren, zij het zonder risico’s te nemen."

"Nu kan ik ook zeggen dat ik geen spijt heb. Ik heb alles geprobeerd, maar het lukt gewoon niet. Dat maakt het makkelijker om deze beslissing te nemen. Het is heel spijtig voor mij, voor de ploeg, voor de sponsors, maar ik heb alles gegeven. De pijn is daar nog."

TAGS  I  Philippe Gilbert  I  sport  I  Ronde van Vlaanderen  I  Parijs-Roubaix