Woensdag 14 Oktober 2020 - 17:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Jacques Vermeire over overleden Gerty Christoffels: "Ze kon toen nog amper praten"

Jacques Vermeire over overleden Gerty Christoffels:

Jacques Vermeire reageert erg aangeslagen op het overlijden van Gerty Christoffels. De twee hadden nog geregeld contact met elkaar. Christoffels stierf op 62-jarige leeftijd. Ze vocht tegen longkanker.

“Ik heb nog contact met haar gehad tot enkele dagen terug”, aldus Jacques Vermeire tegenover HLN. “We hebben de laatste jaren nog een tournee gedaan met de oude ‘Drie Wijzen’. Af en toe gingen we ook eens iets eten. De laatste twee maanden heb ik wekelijks met haar getelefoneerd, tot vorige week, toen ze nog amper kon praten... We hebben het allemaal zien aankomen, maar het blijft dramatisch natuurlijk.”

“Ik zal me haar altijd herinneren als toffe vriendin. ‘De Drie Wijzen’, dat was helemaal aan het begin van mijn carrière, en Gerty had iets speciaals. Ze was gewoon een tof mens, ook op privévlak kwamen we erg goed overeen. Ze was heel lief, heel attent, en zat altijd goed in haar rol. We moesten haar altijd zowat ‘pakken’ in ‘De Drie Wijzen’, dat was haar idee. Dat was haar functie in het programma, zei ze. Maar het was ook iemand waar je altijd toffe gesprekken mee had. Een geweldig talent en een enorm verlies.”

TAGS  I  Gert Christoffels  I  Jacques Vermeire  I  shownieuws