Geert Meyfroidt houdt zijn hart al vast: “Dit is nog het meest tragische van al” Royalty
Royalty

Geert Meyfroidt houdt zijn hart al vast: “Dit is nog het meest tragische van al”

Geert Meyfroidt houdt zijn hart al vast: “Dit is nog het meest tragische van al”

De ziekenhuizen moeten door de drastische coronacijfers meer plaats maken voor patiënten die besmet zijn met het virus. Andere ingrepen zullen moeten worden uitgesteld zodat het personeel én de bedden kunnen worden ingezet op de covid-afdelingen.

"We hebben die capaciteit gewoon echt nodig”, verklaart intensivist Geert Meyfroidt in ‘Terzake’. “Het tragische is dat alles wat kán uitgesteld worden, nu zal moeten worden uitgesteld. Dat is eigenlijk geen beslissing, maar gewoon een feit. Dat zijn een hele hoop mensen die telefoon gaan krijgen van het ziekenhuis met de boodschap dat hun ingreep niet kan doorgaan."

“Dat heeft niets te maken met veiligheid of angst voor besmetting, want mensen gaan niet besmet geraken in het ziekenhuis, maar dit is louter een logistiek issue”, zegt Meyfroidt. “Wij hebben die mensen en de bedden nodig om voor de covid-patiënten te kunnen zorgen. Zij hebben ook tijd nodig om zich daarop voor te bereiden."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws