Vrijdag 23 Oktober 2020 - 13:00   I   Foto: VTM  I   door Redactie

Pierre Van Damme teleurgesteld in nieuwe maatregelen: “Vooral dit verwondert mij”

Pierre Van Damme teleurgesteld in nieuwe maatregelen: “Vooral dit verwondert mij”

Alexander De Croo maakte vrijdagochtend de nieuwe, verstrengde coronamaatregelen bekend. Dat er voor hogescholen en universiteiten geen code rood werd afgeroepen, daar keek Pierre Van Damme wel even van op.

"Dat verwondert mij om eerlijk te zijn”, zegt de epidemioloog in de extra uitzending van ‘VTM Nieuws’. “Ik sta zelf in het onderwijs en ik zie die studenten regelmatig. Als vice-decaan doe ik ook gigantische inspanningen om het contact te houden met de studenten. Wat mij vooral verwondert, is dat we nu toch in een situatie zitten waar dat de UGent en de VUB code rood volgen en waar de Universiteit een verscherpte code oranje volgt die in de richting van code rood gaat."

“Het zou bijna logisch zijn om allemaal in code rood te gaan”, vindt Van Damme. “Dan kan je de eerstejaars nog altijd in code oranje houden. Dan ga je enerzijds toch weer heel wat volk niet op de been moeten brengen die naar de universiteiten moeten komen en anderzijds in de weekends niet terug naar de ouders moeten. Dit is toch een gemiste kans."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Pierre Van Damme  I  VTM  I  corona