Zaterdag 24 Oktober 2020 - 09:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Steven Van Gucht openhartig over zijn vader: “Het is een heel gedoe”

Steven Van Gucht openhartig over zijn vader: “Het is een heel gedoe”

De eindejaarsfeesten komen eraan, maar deze zullen er dit jaar heel anders uitzien dan we gewoon zijn. Sommigen zijn van plan om vóór Kerstmis en Nieuwjaar in een soort van ‘pre-quarantaine' te gaan, om dan veilig te kunnen vieren met de familie. Viroloog Steven Van Gucht is hier alvast geen voorstander van.

"Hou dit in het achterhoofd: dit is maar één kerst en één Nieuwjaar”, zegt Steven Van Gucht in weekblad Humo. “Is dat het risico wel waard? Misschien moeten we op onze tanden bijten en nadenken over hoe we het gezellig kunnen maken zónder onnodige risico’s. Ik heb al verschillende keren afgesproken met mijn vader, die een stuk in de 70 is. We houden dan afstand."

“Ik heb hier een grote tafel, maar we gaan niet tegenover elkaar zitten, om te vermijden dat we virusdeeltjes in elkaars gezicht blazen”, laat Van Gucht weten. “Het lukt perfect om zo een conversatie te voeren, samen te drinken en te eten. Ik weet ook wel: het is een heel gedoe. Maar nogmaals: het virus heeft maar één kans nodig, één kus, één knuffel”, benadrukt de viroloog.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Steven Van Gucht  I  corona  I  Kerstmis  I  Nieuwjaar