-->

Jan Jambon reageert: “Daarom gaan de maatregelen vandaag nog niet in”

Jan Jambon reageert: “Daarom gaan de maatregelen vandaag nog niet in”
Woensdag 28 Oktober 2020 - 12:00   I   Foto: Photonews   I  

Vlaams minister-president Jan Jambon heeft sinds de aankondiging van de nieuwe maatregelen al heel wat bagger over zich heen gekregen. De verstrengingen zijn in principe al te laat, maar toch gaan ze pas vrijdag om 18 uur in.

"Kijk, we leven in een rechtsstaat en dan moet je ervoor zorgen dat de nieuwe maatregelen juridisch rond zijn vooraleer ze ingaan”, reageert Jambon op Radio 2. Jambon benadrukt tegelijkertijd dat we als burger niet moeten wachten op dat juridisch kader. "Ik kan het niet genoeg benadrukken, beperk je contacten. En stel alles wat je kan uitstellen gewoon uit."

Dat enkele luisteraars lieten weten dat ze toch nog gewoon doorgaan met hun geplande activiteiten, daar kan Jambon duidelijk niet mee lachen. "We kunnen inderdaad nog rap rap gaan doen wat vanaf vrijdag niet meer mag. Echt, het getuigt van burgerzin. Niet dus”, klinkt het.

"Aan de mensen die het nog niet goed beseffen hoe ernstig de situatie is, zou ik zeggen: luister een keer naar de mensen die nu op de intensieve zorgen werken. Er is wel degelijk iets aan de hand. En ik nodig iedereen dan ook uit om de komende weken vooral het gezond verstand te gebruiken."

TAGS  I  Jan Jambon  I  maatregelen