-->

Straffe onthulling over Clouseau: “Dat was nooit de bedoeling”

Straffe onthulling over Clouseau: “Dat was nooit de bedoeling”
Woensdag 16 December 2020 - 19:30   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Clouseau is al meer dan 30 jaar een vaste waarde in de Vlaamse showbizz. De groep van Koen Wauters en zijn broer Kris is zelfs een van de populairste Vlaamse bands ooit. Maar wat weinig mensen eigenlijk weten, is dat voormalig drummer Bob Savanberg de initiële bezieler was van Clouseau.

"Ik heb dat indertijd opgericht naar aanleiding van het eerste aperitiefconcert dat wij ooit gaven”, zegt Bob in een interview met TVL. “Het was nooit de bedoeling om daarmee verder te gaan. Het is gewoon omdat dat succes had, dat wij dachten: ah ja. We kregen direct een aanvraag om twee dorpen verder nog een optreden te doen en dan is dat blijven gaan."

Ook de naam Clouseau komt uit de koker van Bob. “Die komt van mijn bijnaam”, laat hij weten. “Vroeger had je in elk zichzelf respecterend dorp een vrije radio en ik deed natuurlijk ook vrije radio. Ik deed eigenlijk alles. Als er iets te doen was, was ik erbij”, lacht hij. “En ja, daar moest je een nickname hebben, hè. En bij mij was dat ‘Biep Clouseau’. En Clouseau komt van Inspector Clouseau (het personage uit ‘The Pink Panther’, nvdr.), omdat ik hem al eens nadeed op café."

TAGS  I  Bob Savenberg  I  shownieuws  I  Clouseau