Maandag 18 Januari 2021 - 19:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Marc Van Ranst spreekt duidelijke taal: “Het gaat gebeuren, dat is een zekerheid”

Marc Van Ranst spreekt duidelijke taal: “Het gaat gebeuren, dat is een zekerheid”

De nieuwe Britse coronavariant boezemt zowat iedereen angst in. Het is bekend dat deze variant vele malen besmettelijker is dan het coronavirus dat we kennen en ook de experten maken zich ongerust.

"Ik denk dat alle virologen zich daar zorgen over maken," vertelt Marc Van Ranst bij Studio Brussel. "Het geeft het gevoel dat we aan het dweilen zijn met de kraan open en dat geeft weinig moed.” Dat de grenzen met het Verenigd Koninkrijk onlangs slechts 24 uur gesloten waren en dat alleen terugkerende reizigers die er minstens 48 uur waren geweest een coronatest moesten afleggen, is volgens Van Ranst een net waar grote gaten in zitten.

“Dat moeten we kunnen toegeven", klinkt het. "Vooral langs Brussel-Zuid en de Eurostar is dat een autosnelweg waar heel veel mensen binnenkomen die zich moeten laten testen en die in quarantaine moeten gaan.”

Kunnen we nog iets doen om een volgende piek te vermijden? “We hebben een heleboel maatregelen die dat in ieder geval moeilijker gaan maken", aldus Van Ranst. "Die variant gaat zich verspreiden, dat is duidelijk. Dat op zich is een zekerheid. Maar je kan wel proberen van het te vertragen of in ieder geval proberen om een nieuwe instroom te voorkomen.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  coronavirus