Maandag 18 Januari 2021 - 11:34   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

'Andy Najar gratis naar Belgische topclub'

'Andy Najar gratis naar Belgische topclub'

Clubs die zuinig willen omspringen met hun budget, weten waar ze moeten zijn: bij contractvrije spelers. Andy Najar is daar één van. De gewezen publiekslieveling van Anderlecht wil zelf graag terug naar België.

Het voorbije halfjaar speelde Najar bij Los Angeles FC in de Amerikaanse MLS. Maar daar zag hij zijn contract niet verlengd, waardoor hij sinds 1 januari een vrije speler is. Hondurese media brachten onlangs het nieuws dat de rechtsachter per direct kan terugkeren naar de Jupiler Pro League..  

Al gauw kwam uit dat naast Zulte Waregem ook Standard sterk geïnteresseerd is, maar ook Anderlecht mengde zich vrij snel in de debatten. En nu bekend is dat hij gratis kan opgepikt worden, klinkt het in Honduras dat nog andere ploegen het dossier fel aan het bestuderen zijn.

Kwestie van tijd

Vooral zijn blessuregevoeligheid wordt van naderbij bekeken. Najar was lange tijd out met een serieuze knieblessure, moest een zware revalidatie ondergaan en kwam ook bij Los Angeles FC maar weinig aan spelen toe.

Toch zou een transfer naar een Belgische topclub slechts een kwestie van tijd zijn. Zeker voor Anderlecht en Standard, twee ploegen die zich financiéél weinig kunnen permitteren, zou het aantrekken van Najar een flinke opportuniteit zijn. Wordt vervolgd.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Andy Najar  I  sport  I  voetbal