Donderdag 21 Januari 2021 - 07:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Epidemioloog Pierre Van Damme waarschuwt: “Nog even en het is zover”

Epidemioloog Pierre Van Damme waarschuwt: “Nog even en het is zover”

Nadat een moeder positief testte op de Britse variant van het coronavirus sloten een basisschool in Edegem en een middelbare school in Kontich meteen de deuren. Zullen zulke maatregelen een verdere opmars van deze variant kunnen tegenhouden?

“Ons land is bijzonder dichtbevolkt, we zouden dan eerder België moeten afsluiten, en dat hadden we al in december kunnen doen”, zegt Van Damme in Gazet van Antwerpen. “Maar dat ging politiek en juridisch niet, dus moeten we meer controleren, PCR-testen verplichten en nadenken over wat we kunnen doen met de krokusvakantie.”

“We zouden best alle niet-essentiële reizen verbieden voor een bepaalde periode om de vaccinatie een kans te geven", vervolgt Van Damme. "Want nu is het als een emmer die overloopt. Nog enkele druppels en het is zover.”

Wake-upcall

De huidige maatregelen zijn normaal gezien voldoende, maar het probleem is dat de mensen ze niet voldoende volgen, benadrukt Van Damme. “Laat dit een wake-upcall zijn om de huidige maatregelen beter te volgen”, aldus de epidemioloog. "Want we zitten nu met twee epidemieën, het is tijd dat we wakker schieten.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Pierre Van Damme  I  coronavirus