Dinsdag 19 Januari 2021 - 22:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Marc Coucke en Anderlecht diep in de problemen: "Dit kan niet de bedoeling zijn"

Marc Coucke en Anderlecht diep in de problemen:

Het blijft kommer en kwel bij RSC Anderlecht. Paars-wit zit diep, en dan vooral op financieel vlak. Dat blijkt ook uit de inkomende transfers die RSCA doet. Het moet creatief zijn en spelers huren.

"In totaal telt het huurlingenleger nu weer vijf leden", schrijft Het Nieuwsblad"Er staan klinkende namen tussen en sportmanager Peter Verbeke haalt alles uit de kast om Kompany op zijn wenken te bedienen. Maar wat levert dit op voor later?", vraagt de krant zich af.

Spelers als Nmecha, Ashimeru, Miazga, Diaby en Mukairu overnemen, wordt niet simpel. "Als dit vijftal straks goed presteert en Anderlecht wil hen in de zomer definitief overnemen, dan zal dat een bom duiten kosten", merkt Het Nieuwsblad op.

"Hoe zal Anderlecht dat betalen?"

"De aankoopoptie van Mukairu bedraagt 3,5 miljoen euro, die van Ashimeru en Diaby om en bij de 2,5 miljoen. Voeg daarbij de wetenschap dat RSCA ook Miazga - voor wie het geen optie heeft - wil aanwerven en het totaalbedrag overstijgt de 10 miljoen euro. Hoe zal Anderlecht dat betalen?", vraagt de krant zich ook nog af.

"Anderlecht zit nu al diep in de rode cijfers en dat zal niet zomaar veranderen. Het kan niet de bedoeling zijn om zomaar talenten te verkopen om budget en ruimte te creëren. Wat wel kan, is dat de club straks een kapitaalsinjectie krijgt via de aandeelhouders, maar dat maakt RSCA niet in één klap steenrijk", besluit de krant.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Marc Coucke  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal