Dinsdag 2 Februari 2021 - 17:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

'Vertrek van Vincent Kompany dreigt na aanvaring met Marc Coucke'

'Vertrek van Vincent Kompany dreigt na aanvaring met Marc Coucke'

Het is en blijft onrustig bij RSC Anderlecht. De Brusselse club heeft het zowel op sportief als financieel vlak erg moeilijk. Voor trainer Vincent Kompany is het tot dusver een verhaal van vallen en opstaan.

Bijna was hij zelfs alweer vertrokken bij bij RSCA. "Vorig jaar stond Kompany op het punt om Anderlecht te verlaten en terug te keren naar Manchester City om er assistent te worden van Guardiola", schrijft Sport/Voetbalmagazine.

Dat Kompany op dat moment overwoog om alweer te vertrekken bij Anderlecht, heeft alles te maken met Marc Coucke. Kompany vroeg om versterking, maar Coucke wilde geen extra middelen vrijmaken voor inkomende transfers. Het kwam tot een aanvaring, zo melden insiders.

Troebele relatie

Het accentueert de troebele relatie tussen Coucke en Kompany. Beiden zijn ambitieus en willen prijzen pakken, maar voor Coucke is het momenteel niet aan de orde om opnieuw miljoenen in Anderlecht te pompen. Iets wat moeilijk te aanvaarden is voor Kompany.

En zo dreigt een plots vertrek van Kompany ook nu nog steeds. Als Vince the Prince niet vooruit kan met 'zijn' Anderlecht is het niet uitgesloten dat het vroeg of laat misloopt tussen hem en Coucke, nog steeds de grote baas in het Lotto Park.

TAGS  I  Anderlecht  I  Vincent Kompany  I  Marc Coucke  I  sport  I  voetbal