Zaterdag 13 Februari 2021 - 15:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Meghan Markle en prins Harry halen hun slag thuis: “Dit was een illegale daad”

Meghan Markle en prins Harry halen hun slag thuis: “Dit was een illegale daad”

Meghan Markle heeft van een Britse rechter gelijk gekregen in een dispuut met een Britse krant. The Mail on Sunday publiceerde een brief die Meghan schreef aan haar vader na haar huwelijk, maar maakte zo volgens de hertogin van Sussex misbruik van privé-informatie.

"Meghan vroeg aan haar vader om niet met de pers te praten”, zegt VRT-correspondente Lia Van Bekhoven op Radio 1. “Hij zou beter zijn mond houden. Ze schreef verder nog over haar angst, dat zijn interviews met de media hadden gezorgd voor meer afstand tussen haar en haar vader. Ze schreef ook dat ze veel van hem hield.” 

"De rechter zei dat haar privacy inderdaad geschonden was door de krant, Markle had de brief geschreven", aldus van Bekhoven. "Dus zij had kunnen verwachten - toen ze die brief aan haar vader schreef - dat die geheim zou blijven. De krant heeft die verwachting geschonden, dus is de krant te ver gegaan en heeft de krant een illegale daad gepleegd." De rechter gaf Meghan dus gelijk in deze zaak. “Het moet een enorme opluchting zijn voor Harry en Meghan in Californië”, besluit Van Bekhoven.

TAGS  I  Meghan Markle  I  prins Harry  I  shownieuws