Zaterdag 6 Maart 2021 - 17:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Luc, de man van Maggie De Block, enorm gepikeerd: “Geef hen verdorie een paar lappen rond hun oren”

Luc, de man van Maggie De Block, enorm gepikeerd: “Geef hen verdorie een paar lappen rond hun oren”

Maggie De Block had vorig jaar de weinig benijdenswaardige taak om als minister van Volksgezondheid het land door de coronacrisis te loodsen. Ze kreeg vaak enorm veel kritiek over zich heen. Haar man, Luc Asselman, maakte het allemaal van op de eerste rij mee.

"We hebben daar thuis een spreekwoord voor: 'Laissez pisser le mouton.' Als het schaap moet plassen, moet het plassen”, zegt Luc in Het Laatste Nieuws. “Anders gezegd: daar valt niks tegen te doen. Maggie kon beter om met de kritiek dan ik. De enige kritiek die ik in heel dat parcours op haar heb gehad, is dat ze te braaf was tegenover wie haar bekritiseerde.” 

“Ik zei haar dat ook: 'Bolleke, geef ze verdorie wat lappen rond hun oren!' Allez, hoe dikwijls hebben ze niet gezegd: 'De Block verstopt zich.' Er is geen mens zo veel op de tv geweest als zij! Daar werd ik lastig van, ja. Want Maggie heeft zich nooit verstopt.”

Menselijke miserie

Wakker liggen heeft zijn vrouw volgens Luc nooit gedaan. ”Omdat ze naar best vermogen heeft gehandeld met de kennis die ze op dat ogenblik had”, klinkt het. “Waar ze van wakker lag, waren de problemen die op haar afkwamen. De menselijke miserie die corona meebracht, niet weten wát te doen tegen dat virus. Dáár was ze in die korte nachten mee bezig.” 

"Nu ik er zo over spreek, vond ik dat misschien nog wel de ergste kritiek: dat ze het zich niet aantrok, dat het precies allemaal van haar afgleed”, aldus Luc. “Ik denk dat zij méér uren heeft wakker gelegen dan veel van degenen die commentaar op haar hadden.”

TAGS  I  Luc Asselman  I  Maggie De Block